onsdag den 10. april 2013

Wild China 6

Tibet er hvor Himalaya bjergene er. Tibet er på størrelse med det vestlige Europa. Der er flere fantastiske dyr i Tibet end noget andet sted i Kina. Det ligger i det sydvestlige Kina. Kan blive op til -40 grader om vinteren. Hovedstaden i Tibet er Lhasa. Tibet har kun været en del af Kina i 50 år.
 Geden Argali går i flokke for at kunne beskytte sig selv bedre.
 Deres religion hænger meget sammen med deres natur. Deres religion består af en blanding af buddhismen og shamonic.
Himalaya-bjergene i Tibet er de største på jorden. Gletcherne i Himalaya-bjergene smelter og det er med til at skabe floder. Det betyder også at der er vand til millioner af mennesker. Qinghai er den største sø i Kina.
Slange kan leve op til 4500 meter over jorden. Det er den slange der kan leve højest oppe i verdenen. En flueedderkop i Kina er det dyr der kan leve højest oppe. den kan hoppe to gange sin egen længde.
 De har sten hvor mantraere er indgraveret. De har også snore med flag på hvor deres bønner er skrevet på. Når vinden blæser blæses bønnerene op til Himlen.
 Himalaya bjergene er så høje som de er fordi Indien og Kinas tektoniske plader støder sammen. De vokser 1 meter hvert år. Tibetanerene kalder Mount Everest for: "Mother of the World."
Bjergplatoet: Grassland kaldes også for den tredje pol. Den er 5000 meter over vandet.
Der findes gribbe der. Gribbene har ikke  fjer på deres hals og hoved fordi de ofte har hovedet ned i et dødt dyrs indvolde og blod. Det er derfor mere praktisk for dem ikke at have nogen fejr lige disse steder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar