torsdag den 25. april 2013

Wild China 13

Kinesisk medicin har hjulpet folk i tusindvis af år.

De fandt på øvelser for at opnå styrke. De øvelser er blevet inspireret af dyrene. Det hedder Kung-fu. Det bliver dyrket meget ved Shaolin bjergene. Der er det Shaolin kung-fu munke.

Floderne formede Kina, men kineserne mente at det var en drage der kontrollerede alle floderne.
Kineserne kalder sig selv for “Dragens børn.”

Den kinesiske alligator er kendt som den mudrede drage. Kun 150 - vilde - alligatorer findes i Kina. De fleste bliver passet på i avl-centre.

Hannerne får fat på hunnere via lyd-vibrationer i vandet. De undersøger hinanden før de parrer sig.

Ibisser troede man var uddøde, men man fandt i 1981 syv resterende Ibisser tilbage i landet. Det var regeringen trådte til for at hjælpe.

Bjerge har også en hellig betydning fordi man mente de forbandt kineserne til Himlen.

Min Shan-bjergene er højere end Qinling-bjergene.

Qinling-bjergenes landskab er UTROLIG SMUKT!!!

Det første avls-center for pandaer kom frem i 1983 hvor de brugte kunstig befrugtning, men nu til dags prøver man at få pandaerne til at blive gravid på en naturlig måde.

Når pandaer skal parre, så bliver hannerne mulige mordere, fordi de gerne vil have hunnerne. Desuden handler det for pandaerne om timing fordi hunnen kun kan blive gravid i 2 dage.

1600 vilde pandaer er tilbage i Kina.

Golden Takin er aggressive.

1 kommentar:

  1. Rigtig godt arbejde! Det eneste problem, er at teksten er næsten samme farve som baggrunden, men det kan i ændre ved at gå ind og først sætte teksten i en anden farve, og så sætte det tilbage til sort igen. Så vil det nemlig blive normalt igen. Vi har nemlig haft det samme problem. Men ellers har i fået rigtig meget med, så godt gået siger jeg bare. :)

    SvarSlet