tirsdag den 23. april 2013

Wild China 12

Under kejser Mao sagde han at naturen skulle tjene mennesket, men det var helt anderledes end det kineserne normalt mente. Han var meget besat på at få mad til folket. Han sagde "Man must conquer nature." De fældede mange træer for at få brænde til jernfabrikkerne. Det var ikke godt for dyrene.

På The Loess Plateau dyrker de meget landbrug.
Floden "The yellow river" der er kendt som "The Mother of Chinese civilisation" er skyld i mange millioner af dødsfald ved mange oversvømmelser.

Quiling Bjergene er fulde af fantastiske dyr.
Den store Panda er det mest specielle dyr i hele Kina. Det er også det mest omtalte dyr. Den vejer cirka 135 kg. Den er lavet til at spise kød, men den spiser bambus. Den ruller bambusbladene sammen lidt lige som cigarruller og tygger dem på den måde. Men der er ikke nok energi i bambus så den skal spise hele dagen. Den kan heler ikke gå i vinterhig fordi der ikke er nok fedt, sukker og energi i bambus. Pandaen afmærker sit territori.

Mandarien anden er højt beskyttet.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes at det er rigtig godt at i har skrevet så meget til hvert punkt. Så får man endnu mere at vide, og forstår meget bedre.
    Så flot arbejde!

    SvarSlet
  2. Jeg er helt enig med Katrine. Fint.
    Bruger I stavekontrollen?

    SvarSlet