mandag den 18. marts 2013

Wild China 2

Kina har nogle af de mest fantastiske huler.

Der er aber ved navn: Francois Langours der bor i hulerne, men de kan kun bo to steder.

De er ufattelig gode til at klatre på klipperne der er hvor de bor i det sydlige Kina. Klipperne er lavet af mineral-vand, som aberne elsker og de derfor "spiser."

De kravler dybere og dybere ind i hulerne om vinteren for at holde sig varme.

Der findes også huler hvor de bor mennesker. Der er skoler i hulerne og i en af de mest berømte bor der 18 familier.

Udenfor en af hulerne i Kina er der rigtig mange svaler og inde i hulen bor der flagermus. Flagermusene fanger fisk om natten hvorefter de spiser dem mens de vender på hovedet.

Ved en flod ved navn Li Shu er der mange klipper med forskellige faconer. Det skyldes vandet fra Li Shu floden.

I floden er der fisk og en af de 1300 år gamle traditioner er at fiskerne bruger fugle som de tæmmer til at fange deres fisk. Fuglene bliver menneskets "slaver." Fuglene er ikke dumme og de får også resterne af de fisk de hjælper med at fange.

Ingen mad går til spilde i Kina og der findes et meget berømt citat:" We will eat everything with legs except a table. We will eat everything with wings except a plane."

1 kommentar:

  1. Rigtig superfint. Dejligt I får så meget med. Jeg har lige en enkelt lille rettelse: Bjergene er ikke lavet af mineralvand, men selve bjerget er rigt på mineraler (det er noget man har brug for ligesom vitaminer). Når bjerget bliver vådt, opløses mineralerne i vandet, og aberne kan slikke det i sig.

    Det er en fornøjelse at læse, når I får så meget med fra filmen.

    SvarSlet