torsdag den 7. marts 2013

Kejser Qin Shiuandig


Kejser Qin var den første kejser af Kina. Han blev udråbt til kejser i en alder af tretten år, da hans far døde. På det tidspunkt var Kina opdelt i forskellige dynastier.

Qins fars rådgiver Lubuway blev hans premier minister. Lubuway var udover hans fars rådgiver, også hans mors - dronningens - elsker.

Efter et stykke tid med Qin som kejser, kom en mand ved navn Lee Su til Qin-dynastiet.
Han kom med et forslag, om at Qin kunne blive den første kejser af ALLE dynastierne.

Det forslag kunne Qin meget godt lide, og snart blev det hans mål. Han begyndte også meget snart at føle et stort magtbegær.

Qin fik overtaget alle dynastierne med magt, og en af dynastierne overgav sig.

Da Qin blev kejser af hele landet, - der nu var blevet til Kina - fandt Qin ud af at hans mor havde to andre sønner udover ham med, en mand der faktisk SKULLE være kastreret. Begge sønner mente at de kunne blive gode kejsere, og derfor valgte Qin at dræbe dem, og deres far som havde fået kejser-ideen ind i hovedet på de to drenge.

Hans premier minister der godt kendte til sønnerne og forholdet, blev til at starte med dømt til sin død, men så fandt Qin ud af at Lubuway - premier ministeren - var hans far. Derfor viste han nåde, og i stedet for at blive dræbt blev hans straf, at han ikke måtte nærme sig kejseren eller hans mor. Lubuway begik selvmord i løbet af det næste år.

Tiden gik og Qin blev ældre og ældre. Qin vidste at han ville dø på et tidspunkt, men Qin var ikke nervøs hvad angik hans død, men han var nervøs for hvad der ventede ham efter han døde.

I Kina troede de på et liv efter døden.

Det der gjorde Qin nervøs var at han i sit live havde fået rigtig mange fjender, og han var sikker på at de ventede ham i efterlivet. Derfor fik Qin Terracotta-hæren lavet.

Terracotta-hæren blev bygget til Qins beskyttelse, og skulle med ham i efterlivet. Hans folk begyndte derfor straks at gøre ligesom  Qin havde bedt dem om, men pludselig skiftede kejseren mening.

Han ville ikke længere dø. Han ville være udødelig. 

Han sendte derfor folk af sted for at finde en måde hvorpå han kunne blive udødelig. Indtil videre troede man at man levede længere af at have en masse sex, så det begyndte Qin at have.

På den tid i Kina mente man at kviksølv - et flydende metal der gør en sindssyg - kunne gøre så man levede i længere tid, og man havde fundet en måde hvorpå man kunne indtage det så udover at han sendte folk af sted for at finde en eliksir mod dødelighed, så tog indtog han også kviksølv.

Qin blev meget snart helt sindsyg da det er det kviksølv gør.

Qin krop kunne ikke klare det meget længere, og da han var på rejse i landet da han fandt ud af at han ikke ville leve meget længere, skrev han derfor et brev hvor der stod at hans ældste søn skulle blive den næste kejser af Kina.

Qin døde og blev begravet i hans grav sammen med hundrevis af hans yndlings elskerinder, og alle der kendte vejen ind og ud af graven.

2 kommentarer:

  1. hej allejeg synes det er godt lavet og det er let at se teksten. i har også mange ting som vi ikke har

    SvarSlet
  2. Jeg synes at det er rigtigt godt hvordan i har stillet det op, sådan at det er nemt at læse, og at man får lyst til at læse det. I har også mange ting som vi ikke har.

    SvarSlet